Energie voor duurzaam wonen en werken
oblique

Centrale verwarming

Onmisbaar in elke woning 

Van alle huidige verwarmingstechnieken om een woning of pand te verwarmen, is de cv-ketel de meest bekende. De cv-ketel zorgt zowel voor de verwarming van uw huis of bedrijfspand als voor het warme water.

Er zijn tegenwoordig ook tal van alternatieve verwarmingstechnieken beschikbaar, denk aan zonneboilers, warmtepompen en infraroodpanelen. Dit alles kan ook uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming of radiatoren.

Welke manier van verwarmen is voor u het voordeligst is? Neem contact met ons op en we kijken er graag samen met u naar!

centrale verwarmingSoorten cv-ketels

Cv-ketels zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo maken we onderscheid in Hr-ketels, ketels met ingebouwde boilers en ketels met een doorstromer.

Hr-ketel

De Hr-ketel is de meest efficiënte ketel van dit moment. Hoog rendement-ketels zijn onderverdeeld in drie categorieën op basis van het rendement dat zij halen:
- HR100 > ketel met een rendement van 100%
- HR104 > ketel met een rendement van 104%
- HR107 > ketel met een rendement van 107%
Het rendement wordt berekend op de verbrandingswaarde van aardgas in combinatie met de condensatiewarmte. Hoe hoger het rendement van de ketel, hoe efficiënter de ketel zijn werk doet.

Ketel met ingebouwde boiler

Door de ingebouwde boiler levert de ketel direct warm water als de kraan open wordt gedraaid. Er gaat minder water verloren, maar dit kost wel iets meer energie.

Ketel met doorstromer

Een doorstroomketel begint pas met verwarmen als de warmtekraan wordt opengedraaid. Dit kost minder energie dan een boiler, maar er gaat wel meer water verloren.

Wilt u weten welke cv-ketel voor u het meest geschikt is? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

CV-Ketel CW4: Meest toegepaste type cv-ketel

Een CW4 cv-ketel kan gemiddeld 13 liter warm water per minuut in keuken, douche of bad maken. Daarmee is de CW4 ketel geschikt voor veel huishoudens. Het gebruik van warm water met meerdere kranen tegelijk is beperkt mogelijk.

CV-Ketel CW5: Veel warm water

Een CW5 cv-ketel kan gemiddeld 17 liter warm water per minuut in keuken, douche of bad maken. Daarmee is de CW5 ketel geschikt voor veel huishoudens. Het gebruik van warm water met meerdere kranen tegelijk is mogelijk. 

CV-Ketel CW6: Hoog comfort

Een CW6 cv-ketel kan gemiddeld 17 liter warm water per minuut in keuken, douche of bad maken. Daarmee heeft een CW6 ketel een erg hoog comfort gehalte. Het gebruik van warm water met meerdere kranen tegelijk is goed mogelijk. 

Aanschafprijs

De prijs van een cv-ketel ligt tussen de € 1500,- en € 2500,- 

Productcatalogus

Bij een cv-ketels is kwaliteit erg belangrijk. Op basis daarvan hebben we overeenkomsten met een aantal leveranciers om goede kwaliteit te kunnen leveren en te kunnen waarborgen. Schulte Energie & Techniek heeft onder andere de volgende merken cv-ketels’s in het assortiment:

Remeha – productcatalogus
Intergas Kompas HRE – productcatalogus
Intergas Kompas HRECO – productcatalogus
Nefit Trendline - productcatalogus
Nefit Proline - productcatalogus
Vaillant – productcatalogus

Keurmerken

oblique

Wie is Schulte Energie & Techniek?

De vakmensen van Schulte Energie en Techniek werken overal aan energiezuinige oplossingen voor mensen en bedrijven. Geen dak is ons te hoog, geen klus te zwaar. Onze vakmensen zorgen dat alles goed wordt aangelegd. We gaan pas weg als de installatie perfect werkt en alles netjes is opgeruimd. Hier vindt u een impressie van onze werkzaamheden van de afgelopen periode. Kunnen we uw pand hier straks ook tussen vinden? Lees meer

Waarom Schulte Energie & Techniek?

chat Persoonlijk advies
Wij houden van persoonlijk, echt contact. Wij luisteren naar uw vragen, denken mee in oplossingen voor de toekomst en delen onze kennis. Lees meer
chat Vakkennis
Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we het over hebben. Ook blijven wij altijd leren en om ons heen kijken. Lees meer
chat Finesse
Zorgvuldigheid, kwaliteit, veiligheid en duidelijke communicatie staan bij ons voorop. Ons streven is dat u volledig ontzorgd wordt. Lees meer
chat Klanttevredenheidsscore 9+
Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij Schulte Energie & Techniek. Dit blijkt onder andere uit onze kernwaarden en werkwijze.  Lees meer