Energiefonds Overijssel
Energiefonds Overijssel levert een financiële bijdrage aan ondernemingen, woningcorporaties en projecten die energie besparen of energie opwekken uit hernieuwbare bronnen. Zo draagt het fonds bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap, innovatie en aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.
Wilt u met uw onderneming of woningcorporatie werk maken van nieuwe energie of energiebesparing? Maar u krijgt de financiering niet (volledig) rond via een bancaire lening. Energiefonds Overijssel helpt u uw plannen te realiseren. Schulte Energie & Techniek kan u hierin ondersteunen. Maak een afspraak en we kijken samen naar de mogelijkheden.
Dit fonds investeert € 200 miljoen in:
- Projecten van ondernemingen en organisaties die nieuwe energie opwekken of energie besparen.
- Hoogwaardige technologische innovatie op het gebied van de opwekking van nieuwe energie en besparing van energie.
- Energiebesparende en nieuwe energie projecten in de (sociale) woningbouw.
- Energiefonds Overijssel verstrekt geen subsidies, maar neemt actief deel aan uw project of onderneming. Afhankelijk van uw plannen en de omvangen aard van uw onderneming verschaft het fonds een lening of garantie, of neemt een participatie.
Voor wie?
Energiefonds Overijssel is aantrekkelijk voor ondernemingen en woningcorporaties in Overijssel die willen investeren in energiebesparing en/of opwekking van nieuwe energie. Het fonds richt zich op activiteiten die zonder de hulp van Energiefonds Overijssel onvoldoende kunnen worden gefinancierd. Of die aan reguliere financiers een zo hoge rente moeten betalen, dat de activiteiten niet renderen. Het Energiefonds Overijssel kan de activiteiten financieren middels participaties, garanties en leningen.
Energiefonds Overijssel onderscheidt twee doelgroepen:
-
Ondernemingen die zich richten op energiebesparing of de productie van nieuwe energie. Ook bedrijven die zich specifiek richten op technologische innovatie vormen hier een onderdeel van. Financieringen vanuit het fonds zijn afhankelijk van de financieringsbehoefte en kunnen bestaan uit een participatie, lening of garantie.
-
Woningcorporaties die investeren in slim energiegebruik en/of opwekking van nieuwe energie. Woningcorporaties moeten toegelaten instellingen zijn in de zin van artikel 70, eerste lid van de Woningwet en partij zijn bij het Convenant Energiebesparing Woningcorporaties Overijssel van 28 juni 2012.
(Let op: onder ondernemingen vallen ook stichtingen, verenigingen en eenmanszaken)
Benieuwd naar de procedure?
Bekijk het stappenplan voor het aanvragen van financiering of neem contact met ons op en wij helpen u op weg.