Update: Schulte brengt installatietechnische dienstverlening per 1 maart 2021 onder bij Loohuis Groep. Meer informatie

oblique

Veelgestelde vragen

Welke zonnepanelen zijn het meest geschikt voor mijn woning?

Zonnepanelen zijn er in meerdere soorten en afmetingen. Welke het meest geschikt is voor uw situatie is afhankelijk van het type dak, soort dak, obstakels in de vorm van dak, een dakkapel of bomen. Wanneer dat in kaart is gebracht, kunnen we een Poly, Mono of CIS paneel toepassen om het beste rendement te kunnen behalen. Op basis van uw persoonlijke situatie adviseren wij graag welk type zonnepaneel het meest geschikt is.

Wanneer en waarom is het voor mij voordelig om zonnepanelen te installeren?

Zonnepanelen zijn voor bijna iedere situatie geschikt. Een belangrijke voorwaarde is dat er gedurende het jaar voldoende zon is. Afhankelijk van uw situatie kunnen we het meest geschikte type zonnepaneel selecteren in combinatie met de juiste omvormer. Wanneer u investeert in zonnepanelen is de terugverdientijd tussen de 6 en 10 jaar. Dit is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Kan ik subsidie krijgen op zonnepanelen voor mijn woning

Als u als particulier investeert in zonnepanelen is het momenteel niet mogelijk om hier subsidie op te krijgen. WEL kunt u de btw terugvorderen op uw installatie. Neem contact met ons op om hier meer over te weten komen.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?

Zonnepanelen mogen, op een monumentaal pand na, geplaatst worden. Er gelden wel een aantal eenvoudige regels voor schuine en platte daken, als voor bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen in een weiland of tuin.

Wat is een omvormer?

De energie die door het zonnepaneel wordt opgewekt, is zogenaamde gelijkstroom. Om die te kunnen gebruiken in uw woning of bedrijfspand moet die worden omgezet in wisselstroom. Hiervoor wordt een omvormer geïnstalleerd. De omvormer is opgebouwd uit elektronische componenten en is een van de belangrijkste onderdeel van de zonnestroom-installatie.

Ik wil graag Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Waar start ik?

U start met het in kaart brengen van uw bedrijf en omgeving. Hoe verwarmt u uw pand, welk type verlichting heeft u, scheidt u uw afval? Vervolgens helpen we u graag om op een nog verantwoordere manier te ondernemen. Denk hierbij aan verdere besparingen op energie, maar ook het opwekken van energie behoort hierbij tot de mogelijkheden.

Waar kan ik binnen mijn bedrijf op bezuinigen als het gaat om energie?

Dat begint bij bewust omgaan met energie. Verlichting en apparaten kunnen uit wanneer deze niet aan hoeft te zijn. Verwarming uit wanneer er niemand aanwezig is. Ook met de juiste verlichting is veel energie te besparen. Oude apparatuur of machines verbruiken vaak meer energie dan nieuwe types. Wilt u voor uw specifieke situatie weten waar u op kunt besparen? Wij brengen het graag samen met u in kaart. Neem contact op en maak vrijblijvend een afspraak. 

Zijn er nog subsidies beschikbaar voor duurzame energie?

Indien u wilt investeren in duurzame energie zijn er een aantal interessante subsidiemogelijkheden. Denk aan de ISDE-subsidie voor bijvoorbeeld investeringen in zonneboilers, warmtepompen of pelletketels. Bent u grootverbruiker van stroom dan kunt u gebruik maken van een SDE+ subsidie waarmee een investering in zonnepanelen erg interessant wordt. Ook voor Woningbouwcorporaties, sportverenigingen en verenigingen van eigenaren zijn er interessante subsidiemogelijkheden. We hebben een overzicht van de meest gebruikte subsidies voor u in kaart gebracht. 

Ik ga een nieuw bedrijfspand bouwen. Welke duurzame installaties kan ik hier het beste in kwijt?

Dat is geheel afhankelijk van het type bedrijfspand en op welke wijze u het gaat benutten. Er zijn vele duurzame installaties welke toegepast kunnen worden. Het is erg belangrijk om dit af te stemmen op uw wensen en eisen. Waar u aan kunt denken zijn zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkete of led-verlichting.

Wat is de gemiddelde opbrengst van zonnepanelen?

De gemiddelde jaarlijkse opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van de oriëntatie van uw dakvlak en de hoek waaronder de zonnepanelen geplaatst worden. Wanner u Poly of Mono zonnepanelen laat plaatsen op het zuiden dan kunt u een opbrengst verwachten van ongeveer 90 tot 95%. Plaatst u de zonnepanelen op het oosten of westen dan kunt u een opbrengst verwachten van ongeveer 70 tot 75%. CIS panelen van Solar Frontier zullen op het zuiden ongeveer 95 tot 100% opwekken en op het oosten of west ongeveer 80 tot 85%.

Hoe vaak en hoe moet ik mijn zonnepanelen (laten) onderhouden?

Met behulp van een monitoringsysteem kunt u de opbrengsten van uw zonnepanelen bij houden op uw smartphone, tablet of laptop. Hier kunt u de werking van uw systeem bijhouden. Op basis daarvan kunt u ervoor kiezen om uw installatie jaarlijks of twee-/drie jaarlijks door Schulte Energie & Techniek te laten controleren, doormeten en schoonmaken. Dit is niet noodzakelijk, maar geeft u extra zekerheid.

Wat zijn de mogelijkheden om de energiekosten van het woningbestand van onze woningcorporatie te verlagen?

U kunt op vele manieren besparen op energiekosten van uw woningbestand. Denk aan het verlagen van de stroomkosten door het toepassen van energiezuinige verlichting of het plaatsen van zonnepanelen. Door het toepassen van energiezuinige cv-ketels, een zonneboiler, (hybride) warmtepomp of pelletketel kunt u besparen op het gasverbruik.

Wat zijn de mogelijkheden van gezamenlijke inkoop op duurzame installaties en waar moeten we rekening mee houden?

Door gezamenlijk duurzame installaties in te kopen kunt u besparen op de aanschaf kosten. Zonnepanelen kunt u zelf aanschaffen, maar ook met uw buurt. We kunnen samen met u een Energy Cafe organiseren, waarbij we u en uw geïnteresseerde buren uitgebreid informeren en er is volop ruimte voor al uw vragen. Kiest u vervolgens met meerdere buren samen voor bv. zonnepanelen, dan profiteert u van een aantrekkelijke groepskorting. Het is belangrijk dat u uw energieverbruik in kaart heeft gebracht. Vervolgens kunnen we voor iedereen een persoonlijk plan op maat uitwerken. Door gezamenlijk te investeren kunt u besparen op de aanschafskosten. Voorbeelden van buurt initiatieven:

Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel niet en stel hem nu!

oblique

Wie is Schulte Energie & Techniek?

De vakmensen van Schulte Energie en Techniek werken overal aan energiezuinige oplossingen voor mensen en bedrijven. Geen dak is ons te hoog, geen klus te zwaar. Onze vakmensen zorgen dat alles goed wordt aangelegd. We gaan pas weg als de installatie perfect werkt en alles netjes is opgeruimd. Hier vindt u een impressie van onze werkzaamheden van de afgelopen periode. Kunnen we uw woonhuis of bedrijfspand hier straks ook tussen vinden? Lees meer

Waarom Schulte Energie & Techniek?

chat Persoonlijk advies
Wij houden van persoonlijk, echt contact. Wij luisteren naar uw vragen, denken mee in oplossingen voor de toekomst en delen onze kennis. Lees meer
chat Vakkennis
Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we het over hebben. Ook blijven wij altijd leren en om ons heen kijken. Lees meer
chat Finesse
Zorgvuldigheid, kwaliteit, veiligheid en duidelijke communicatie staan bij ons voorop. Ons streven is dat u volledig ontzorgd wordt. Lees meer
chat Klanttevredenheidsscore 9+
Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij Schulte Energie & Techniek. Dit blijkt onder andere uit onze kernwaarden en werkwijze.  Lees meer