Update: Schulte brengt installatietechnische dienstverlening per 1 maart 2021 onder bij Loohuis Groep. Meer informatie

oblique

Referenties particulieren

Schulte Energie en Techniek heeft al heel wat bestaande en nieuwbouwwoningen voorzien van een zonne-energiesysteem en andere duurzame installaties. Een aantal van onze particuliere klanten vertellen over hun ervaringen.

Familie Stroot, Denekamp 

De familie Stroot uit Denekamp had een bijzondere wens voor de bouw van hun nieuwe woonhuis: een energie neutrale woning.

“Het is de bedoeling dat de duurzame installaties in en aan ons huis zoveel stroom opleveren, dat we aan het eind van het jaar geen energiekosten hoeven te betalen en zelfvoorzienend zijn. Zo’n woning op groene stroom is natuurlijk financieel erg wenselijk.” 

Mede door de technische en duurzame installaties van Schulte Energie en Techniek is de wens van deze energie neutrale woning realiteit geworden. “Al het installatiewerk in onze woning is uitgevoerd door Schulte. Zo hebben we onder andere een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, een warmtepomp en zonnepanelen. Alle energie in het huis draait op eigen opgewekte stroom, we hebben geen gasaansluiting meer.”

Duurzaam woonhuis, Oldenzaal

Onlangs hebben wij in Oldenzaal een woonhuis mogen verduurzamen. Naast het plaatsen van een hoogwaardig zonne-energiesysteem bestaande uit 44 zonnepanelen welke jaarlijks ongeveer 10.000 kWh opwekken, hebben we de bestaande cv-ketel vervangen voor een hybride warmtepomp van Daikin-Intergas. Naast het verduurzamen van het woonhuis zorgt de plaatsing van de cv-ketel voor een grote besparing op het gasverbruik van de bewoners. 

Gerard Groote Punt, Rossum

“Toen ik het besluit had genomen om zonnepanelen aan te schaffen, ben ik op zoek gegaan naar een erkend, gerenommeerd bedrijf. Ik werk zelf in de elektrotechniek en dat adviseer ik anderen ook altijd. Het geeft gewoon meer zekerheid als er iets mis gaat. Ik heb diverse offertes opgevraagd. Schulte was niet de duurste of de goedkoopste, maar wel een bedrijf met veel ervaring en vakmanschap. Ik had er het beste gevoel bij en dat bleek terecht.”

Winst

“Ik wil best meewerken aan een beter milieu, maar de centen zijn ook belangrijk. Het moet natuurlijk wel iets opleveren. Wat ik ook belangrijk vind, is duidelijke communicatie en een snelle reactie als er iets aan de hand is. Bij Schulte is dat prima geregeld. Toen ik een fabrieksprobleem had met de zonnepanelen heb ik Schulte gebeld. Ik vond het perfect hoe het ging, ze kwamen me goed voorbereid helpen. Die snelle respons, dat is echt fijn.”

Herman Oude Lohuis, Oldenzaal

“Mijn broer had zonnepanelen laten installeren door Schulte en was heel positief over zowel de panelen als het bedrijf. Tijdens zijn vakantie in Australië was er iets niet in orde met zijn panelen. Ik heb toen Schulte gebeld en Tim is diezelfde dag nog langsgekomen om het softwareprobleem, want dat was het, op te lossen. Perfect geregeld.”

Rendement

“Die snelle service heeft wel meegespeeld bij mijn eigen beslissing om met Schulte in zee te gaan en ook de prijs-kwaliteitverhouding was prima. We hadden ons spaargeld natuurlijk op de bank kunnen laten staan, maar daar brengt het niets op, terwijl zonnepanelen wel rendement opleveren.”

Familiebedrijf

“Daarnaast waren nog andere zaken van belang. Veel aanbieders van zonnepanelen laten de montage bijvoorbeeld door derden uitvoeren en dat komt de service vaak niet ten goede. Schulte doet alles zelf, dus de lijnen zijn kort. Je hoeft maar één keer te bellen en er wordt direct actie ondernomen. En het is een familiebedrijf, dat is toch wel vaak een pré.”

Lex Vroling, Hengelo

“Een familielid van mij heeft ook zonnepanelen van Schulte. Ik heb daar gezien hoe netjes ze alles hebben geïnstalleerd. Die positieve indruk heeft de doorslag gegeven bij mijn keuze.”

Terugverdientijd

“Toen ik me aan het oriënteren was, ben ik gaan rekenen en de prijs van zonnepanelen viel me eigenlijk heel erg mee. We zouden de investering er binnen 6, 7 jaar uit hebben en dat vond ik interessant. Het is natuurlijk mooi dat het goed is voor het milieu, maar de belangrijkste reden om voor zonnepanelen te kiezen, was dat het financieel interessant is. Via een app op mijn telefoon kan ik precies bijhouden wat de zonnepanelen opbrengen.”

Alles door 1 partij

“Schulte doet de montage van de zonnepanelen zelf. Als het door een andere partij was gedaan,  had ik dat wel een probleem gevonden. Dat alles door Schulte wordt geregeld, van advies en begroting tot de panelen echt op het dak liggen, maakt het overzichtelijk en geeft vertrouwen.”

Familie Rammers, Zutphen

Door middel van een ValkPro+ montageframe zijn hier de 16 zonnepanelen van Canadian Solar op het dak geplaatst.
De panelen zijn gecombineerd met een Fronius omvormer, waarmee ook de opbrengst bekeken kan worden op pc, smartphone of tablet. 

Familie Wigger, Rossum

Zonnepanelen Solar Frontier met SolarEdge

Er zijn hier 38 panelen van Solar Frontier geplaatst, gecombineerd met een SolarEdge omvormer in verband met de verschillende oriëntaties van de twee dakdelen en schaduw op de panelen.

Familie Damhuis, Ootmarsum

Hier zijn 10 stuks Canadian Solar Full Black zonnepanelen met een vermogen van elk 270Wp, elk paneel is voorzien van een Enphase micro-omvormer. 

Familie Dijkers, Vasse

De familie Dijkers koos voor 18 stuks Canadian Solar zonnepanelen met een vermogen van elk 270Wp, gecombineerd met een SolarEdge omvormer.

De panelen op het platte dak zijn bevestigd door middel van Flat Fix Fusion en op het schuine dak is een montageframe voor dakpannen van Solar Construct Nederland geplaatst. 

Familie Leus, Reutum

25 stuks Solar Frontier zonnepanelen met een vermogen van elk 170Wp en een Fronius Symo omvormer. De panelen zijn gemonteerd door middel van een montageframe voor dakpannen. Om het hoogste rendement te kunnen behalen zijn de panelen onderin op een aparte ingang van de omvormer aangesloten. 

Familie Pepers, Delden

De 12 Canadian Solar Full Black zonnepanelen zijn door middel van een montageframe voor dakpannen geplaatst. De geplaatste omvormer is van Zeversolar voorzien van een monitorings systeem om de opbrengsten op een smartphone, tablet of laptop te kunnen bekijken.

Familie Scholten, Denekamp

De familie Scholten besloot een stuk van de wei in te richten als ondergrond voor zonnepanelen. Op het afgezette stuk grond zijn 45 stuks LG zonnepanelen geplaatst, gecombineerd met een SolarEdge omvormer en optimizers per zonnepaneel.

Familie Strijkveen, Broekland

Deze installatie met 16 stuks Neo Solar Power zonnepanelen is door middel van een Flat Fix Fusion systeem geplaatst op het platte dak van de woning en de schuur. Elk paneel is voorzien van een Enphase micro-omvormer. 

Familie ter Laak, Oldenzaal

Door middel van Flat Fix Fusion zijn de 26 stuks Canadian Solar zonnepanelen op het platte dak geplaatst. De zonnepanelen zijn gecombineerd met een Fronius omvormer. Het unieke aan dit project is dat zowel de panelen als het montageframe volledig zwart is uitgevoerd. 

Familie Weegink, Lattrop

Deze zonnestroom-installatie is uitgevoerd met 12 stuks Canadian Solar Full Black zonnepanelen en gecombineerd met een Fronius omvormer.

oblique

Wie is Schulte Energie & Techniek?

De vakmensen van Schulte Energie en Techniek werken overal aan energiezuinige oplossingen voor mensen en bedrijven. Geen dak is ons te hoog, geen klus te zwaar. Onze vakmensen zorgen dat alles goed wordt aangelegd. We gaan pas weg als de installatie perfect werkt en alles netjes is opgeruimd. Hier vindt u een impressie van onze werkzaamheden van de afgelopen periode. Kunnen we uw woonhuis of bedrijfspand hier straks ook tussen vinden? Lees meer

Waarom Schulte Energie & Techniek?

chat Persoonlijk advies
Wij houden van persoonlijk, echt contact. Wij luisteren naar uw vragen, denken mee in oplossingen voor de toekomst en delen onze kennis. Lees meer
chat Vakkennis
Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we het over hebben. Ook blijven wij altijd leren en om ons heen kijken. Lees meer
chat Finesse
Zorgvuldigheid, kwaliteit, veiligheid en duidelijke communicatie staan bij ons voorop. Ons streven is dat u volledig ontzorgd wordt. Lees meer
chat Klanttevredenheidsscore 9+
Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij Schulte Energie & Techniek. Dit blijkt onder andere uit onze kernwaarden en werkwijze.  Lees meer