Energie voor duurzaam wonen en werken

Update: Schulte brengt installatietechnische dienstverlening per 1 maart 2021 onder bij Loohuis Groep. Meer informatie

oblique

Keurmerken

Uneto-VNI

Wie we zijn
UNETO-VNI is de werkgeversorganisatie voor installatiebedrijven en de elektrotechnische detailhandel. UNETO-VNI zet zich in voor vakmanschap, professionaliteit en betrouwbaarheid: we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze leden goede producten en diensten leveren. Bij onze vereniging zijn zo’n vijfduizend installateurs en 1.350 elektronicawinkels aangesloten.
Waarom Uneto-VNI
Kies voor een lid van UNETO-VNI. Dan kiest u voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap.

KNX Partner

KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. KNX is een communicatieprotocol waarmee je installaties en apparaten kunt automatiseren en koppelen. Het gaat daarbij om uiteenlopende installaties; van verlichting tot verwarming, van beveiliging tot ventilatie, maar ook audio en video, slimme energiemeters en zelfs witgoed, zoals wasmachines of wasdrogers. Waar al deze installaties tot op heden onafhankelijk van elkaar functioneerden en werden bestuurd, kan men met KNX alle systemen en componenten tot een geheel smeden. De besturing is daardoor centraal en veel overzichtelijker uit te voeren.

KNX zit ingebouwd in alle componenten en systemen van fabrikanten (wereldwijd al zo’n 370 bedrijven) die zich bij KNX hebben aangesloten. Daardoor kunnen alle componenten onderling worden gekoppeld, ongeacht wie het product fabriceert. Dit bezorgt opdrachtgevers meer keuzevrijheid en een toekomstbestendig automatiseringssysteem. Daardoor kan elke installateur en system integrator die met KNX kan werken, de componenten en systemen tot één geheel smeden.

KvINL

KvINL is ontstaan uit de fusie van KBI (Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector) en SEI (Stichting Erkenning Installatiebedrijven) en opgericht ten behoeve van de kwaliteitsborging binnen de Installatiesector. Opdrachtgevers, aanbieders en overheden werken binnen KvINL samen aan een onderscheidend en gegarandeerd kwaliteitsniveau van producten, processen en diensten in de installatiesector.

STERKIN

SterkinDe erkende Sterkin Installateur voldoet aan de normen en eisen van een erkenningsregeling. De belangrijkste eisen hebben betrekking op kennis, meetapparatuur en gereedschappen. Er zijn opleidingseisen vastgesteld én normen voor het gereedschap waarover de installateur moet beschikken. Regelmatig wordt getoetst of de installaties van de erkende Sterkin Installateur voldoen aan de eisen.
Over Sterkin
Stichting Sterkin is opgericht om de aanleg van veilige installaties te bevorderen. Sterkin is geheel onafhankelijk.
Sterkin en haar rechtsvoorgangers geven onder meer uitvoering aan de volgende erkenningsregelingen:
•    Gastechnische installateurs sinds 1926
•    Elektrotechnische installateurs sinds 1933
•    Watertechnische installateurs sinds 2008
•    Installateurs voor duurzame energie (waaronder zonnepanelen) sinds 2013
•    Inspectiebedrijven sinds 2015
De door Sterkin erkende installateurs gaan voor kwaliteit!

VCA: VGM Checklist Aannemers

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om bedrijven veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.
VCA-certificatie wordt veel gevraagd in de volgende branches:
•    Werktuigbouwkunde
•    Elektrotechniek en procesbesturing
•    Bouwkunde
•    Civiele techniek
•    Overige technische diensten, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, transport, inspectie, etc.
Het VCA-systeem (het zogenaamde certificatieschema) voldoet aan de eisen die in Europese normen zijn vastgelegd.

Zonnekeur

Zonnekeur is het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie. Het geeft u houvast bij het zoeken naar de betrouwbare producten en installateurs op het gebied van zonne-energie. Voor de producten en de installateurs die het keurmerk voeren, gelden strenge criteria die worden getoetst door onafhankelijke partijen. Zonnekeur is ontwikkeld in samenspraak met RVO als vertegenwoordiger van de Nederlandse overheid. De onafhankelijke stichting Duurzame Energie Prestatie Keur (DEPK) waarborgt de kwaliteit ervan.
Elke Zonnekeur-installateur voldoet aan een groot aantal strenge criteria, samen te vatten in drie onderdelen; vaardigheid, bedrijfsvoering en producten. Zonnekeur-installateurs hebben aantoonbaar veel ervaring. Ze hebben het landelijk examen zonne-energie installateur behaald en de praktijktoets met goed gevolg doorstaan.

oblique

Wie is Schulte Energie & Techniek?

De vakmensen van Schulte Energie en Techniek werken overal aan energiezuinige oplossingen voor mensen en bedrijven. Geen dak is ons te hoog, geen klus te zwaar. Onze vakmensen zorgen dat alles goed wordt aangelegd. We gaan pas weg als de installatie perfect werkt en alles netjes is opgeruimd. Hier vindt u een impressie van onze werkzaamheden van de afgelopen periode. Kunnen we uw woonhuis of bedrijfspand hier straks ook tussen vinden? Lees meer

Waarom Schulte Energie & Techniek?

chat Persoonlijk advies
Wij houden van persoonlijk, echt contact. Wij luisteren naar uw vragen, denken mee in oplossingen voor de toekomst en delen onze kennis. Lees meer
chat Vakkennis
Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we het over hebben. Ook blijven wij altijd leren en om ons heen kijken. Lees meer
chat Finesse
Zorgvuldigheid, kwaliteit, veiligheid en duidelijke communicatie staan bij ons voorop. Ons streven is dat u volledig ontzorgd wordt. Lees meer
chat Klanttevredenheidsscore 9+
Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij Schulte Energie & Techniek. Dit blijkt onder andere uit onze kernwaarden en werkwijze.  Lees meer