Energie voor duurzaam wonen en werken
oblique

Haal energie uit de zon!

Waarom een zonneboiler?

Een zonneboiler is een duurzaam alternatief voor een standaard boiler die op gas werkt. Doordat een zonneboiler haar energie uit zonlicht haalt om uw water te verwarmen kunt u veel geld besparen op uw gasrekening.

Hoe werkt een zonneboiler? 

Door middel van een zonnecollector op het dak wordt zonlicht gebruikt om het water te verwarmen. In de collector zit een vloeistof. De temperatuur van de vloeistof kan door de zonneschijn oplopen tot wel 90 graden. Via een leiding en een voorraadvat stroomt de vloeistof door een warmtewisselaar, die de warmte afgeeft aan het water in het vat. Van het vat gaat een leiding naar de na-verwarmer die het water uit de boiler tot minstens 60 graden Celsius bijstookt. Deze temperatuur is noodzakelijk om groei van de Legionella-bacterie te voorkomen.

Soorten zonneboilersZonneboiler

Collectoren:

Vlakkeplaatcollectoren

De meeste collectoren hebben een vlakke glasplaat met daaronder een collector van metaal. Dit heet een vlakkeplaatcollector en ziet eruit als een zonnepaneel.

Vacuümbuiscollectoren (heat-pipes)

Vacuümbuiscollectoren bestaan uit een serie buizen die naast elkaar op het dak liggen. Deze collectoren leveren bij een laagstaande zon meer warmte dan vlakke plaat collectoren. In het gematigde klimaat van Nederland zijn deze langer effectief omdat het ‘zonneboiler seizoen’ hier aanzienlijk mee verlengd wordt.

Zonneboilers:

Standaard zonneboiler

De standaard zonneboiler is alleen geschikt voor het leveren van warm water.

Zonneboilercombi

Wilt u met zonnewarmte niet alleen uw water opwarmen, maar ook uw woning verwarmen? Dan moet u een zonneboilercombi nemen. U heeft meer dan één collector nodig en een groot opslagvat.

Officieel HRsolar verkooppunt

Wij zijn een officieel HRsolar verkooppunt. Lees meer over HRsolar zonneboilers.

Wilt u meer informatie of weten welke variant voor u het voordeligst is? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Vlakke plaat zonneboiler

De meeste collectoren hebben een vlakke glasplaat met daaronder een collector van metaal. Dit heet een vlakkeplaatcollector en ziet eruit als een zonnepaneel. Een vlakke plaat collector heeft in verhouding redelijk veel direct zonlicht nodig.

 

Heatpipes zonneboiler

Vacuümbuiscollectoren bestaan uit een serie buizen die naast elkaar op het dak liggen. Deze collectoren leveren bij een laagstaande zon meer warmte dan vlakke plaat collectoren. In het gematigde klimaat van Nederland zijn deze langer effectief omdat het ‘zonneboiler seizoen’ hier aanzienlijk mee verlengd wordt.

 

Aanschafprijs

Omdat elke zonneboiler installatie maatwerk is verschillen de kosten per situatie. Benieuwd naar kosten van een zonneboiler installatie voor uw woning of bedrijfspand? Neem contact met ons op en wij berekenen het voor uw situatie!

Subsidies

Als u van plan bent een zonneboiler aan te schaffen, kunt u gebruik maken van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Wij kunnen u exact voorrekenen welk subsidie bedrag u krijgt per duurzaam apparaat en u hierin adviseren in het proces. Neem contact op en maak een afspraak.

Productcatalogus

Bij een zonneboilersysteem is de kwaliteit erg belangrijk. Om deze goede kwaliteit te kunnen leveren, hebben we overeenkomsten met een aantal leveranciers. Klik hier voor onze Viessmann productcatalogus en Viessmann brochure.

oblique

Wie is Schulte Energie & Techniek?

De vakmensen van Schulte Energie en Techniek werken overal aan energiezuinige oplossingen voor mensen en bedrijven. Geen dak is ons te hoog, geen klus te zwaar. Onze vakmensen zorgen dat alles goed wordt aangelegd. We gaan pas weg als de installatie perfect werkt en alles netjes is opgeruimd. Hier vindt u een impressie van onze werkzaamheden van de afgelopen periode. Kunnen we uw pand hier straks ook tussen vinden? Lees meer

Waarom Schulte Energie & Techniek?

chat Persoonlijk advies
Wij houden van persoonlijk, echt contact. Wij luisteren naar uw vragen, denken mee in oplossingen voor de toekomst en delen onze kennis. Lees meer
chat Vakkennis
Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we het over hebben. Ook blijven wij altijd leren en om ons heen kijken. Lees meer
chat Finesse
Zorgvuldigheid, kwaliteit, veiligheid en duidelijke communicatie staan bij ons voorop. Ons streven is dat u volledig ontzorgd wordt. Lees meer
chat Klanttevredenheidsscore 9+
Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij Schulte Energie & Techniek. Dit blijkt onder andere uit onze kernwaarden en werkwijze.  Lees meer