Update: Schulte brengt installatietechnische dienstverlening per 1 maart 2021 onder bij Loohuis Groep. Meer informatie

oblique

Enphase omvormers

Enphase startte in 2008, maar is inmiddels een beursgenoteerde onderneming die in thuisland Amerika marktleider is in micro-omvormers.

Bij het gebruik van micro-omvormers is er niet één omvormer die de elektriciteit van een aantal in serie geschakelde panelen van gelijk- naar wisselstroom omvormt, maar heeft elk zonnepaneel zijn eigen omvormer. Dat heeft een aantal voordelen:

  • Omdat de panelen niet in serie worden geschakeld, is een Enphase PV systeem veel minder gevoelig voor schaduw. Schaduw op één paneel heeft namelijk geen effect op de andere panelen.
  • De panelen kunnen op verschillende dakdelen worden geplaatst en onder verschillende hoeken of oriëntaties. De panelen zullen elkaar - in tegenstelling tot bij een traditionele omvormer - niet beïnvloeden.
  • Er komt geen gelijkstroom meer van de panelen het pand binnen. Gelijkstroom is per definitie brandgevaarlijker, dus dit maakt het systeem veiliger.
  • Omdat Enphase gebruikmaakt van slechts één type omvormer dat per paneel wordt toegepast, is het zeer eenvoudig een PV systeem uit te breiden. Er kan eenvoudigweg een paneel en een micro-omvormer aan het systeem worden toegevoegd. Dat mag ook een ander paneel zijn dan de andere. Bij een traditioneel systeem kan de reeds aanwezige omvormer de uitbreiding niet altijd aan. In dat geval is uitbreiding alleen mogelijk met het oorspronkelijke paneeltype.
  • Enphase biedt 20 jaar garantie op de micro-omvormers en garandeert 100% uptime. Dit kan omdat Enphase alle omvormers voortdurend online blijft monitoren en onderhouden.
  • Met het online monitoring system Enlighten kan de installateur en de eindgebruiker tot in detail de performance van zijn systeem volgen. Deze monitoring maakt integraal deel uit van het Enphase systeem.

Enphase biedt een zeer compleet, flexibel en veilig systeem, waarbij 25 jaar garantie, monitoring en onderhoud in de aanschafprijs is inbegrepen. 

Hieronder het systeem van Enphase omvormers.

Wilt u meer informatie over Enphase omvormers of een offerte op maat, bel ons dan op 0541 35 25 20 of mail ons: info@schulte-energie-techniek.nl.

 

 

oblique

Wie is Schulte Energie & Techniek?

De vakmensen van Schulte Energie en Techniek werken overal aan energiezuinige oplossingen voor mensen en bedrijven. Geen dak is ons te hoog, geen klus te zwaar. Onze vakmensen zorgen dat alles goed wordt aangelegd. We gaan pas weg als de installatie perfect werkt en alles netjes is opgeruimd. Hier vindt u een impressie van onze werkzaamheden van de afgelopen periode. Kunnen we uw woonhuis of bedrijfspand hier straks ook tussen vinden? Lees meer

Waarom Schulte Energie & Techniek?

chat Persoonlijk advies
Wij houden van persoonlijk, echt contact. Wij luisteren naar uw vragen, denken mee in oplossingen voor de toekomst en delen onze kennis. Lees meer
chat Vakkennis
Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we het over hebben. Ook blijven wij altijd leren en om ons heen kijken. Lees meer
chat Finesse
Zorgvuldigheid, kwaliteit, veiligheid en duidelijke communicatie staan bij ons voorop. Ons streven is dat u volledig ontzorgd wordt. Lees meer
chat Klanttevredenheidsscore 9+
Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij Schulte Energie & Techniek. Dit blijkt onder andere uit onze kernwaarden en werkwijze.  Lees meer