Energie voor duurzaam wonen en werken
oblique

Bedrijf - Energie besparen

Energiekosten besparen op uw bedrijfspand

Het energieverbruik in een bedrijf is vaak veel hoger dan dat van een huishouden. De mate van verbruik is uiteraard afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de werkzaamheden. Het komt vaak voor dat meerdere mensen continu werken met apparaten en machines, waardoor er veel energie verbruikt wordt. Hoe kunt u hierop besparen, zodat uw verbruikskosten omlaag gaan? 

Besparen op energiekosten

Afhankelijk van het bedrijf en de bijbehorende activiteiten zijn er verschillende energieverbruikers aan te wijzen. Denk daarbij aan verlichting, verwarming en apparatuur als computers, airco’s of machines. Via onderstaande tips kunt u al veel energiekosten besparen: 

  • Word bewust van energieverspilling in uw bedrijf. Kijk daarvoor eerst eens goed naar de energielabels van apparatuur die u en uw medewerkers gebruiken. Hoe hoger het label, hoe minder energie ze verbruiken. Laat daarnaast niet verlichting aan waar dat niet nodig is.
  • Door TL-lampen te vervangen door LED-verlichting kunt u het stroomverbruik terugdringen. Schulte Energie & Techniek heeft ruime en goede ervaringen met LED-verlichting en kan voor u een maatwerkadvies opstellen en toepassen. Ook op het gebied van verlichting zijn interessante subsidie- en fiscale voordelen te behalen. Wij adviseren u daar graag over.
  • Door uw cv-ketel te vervangen voor een warmtepomp of pelletketel kunt u fors besparen op uw gasverbruik. Daarnaast kunt u ook de mogelijkheden voor een zonneboiler of infraroodverwarming in kaart brengen. Voor deze duurzame maatregelen zijn interessante subsidie- en fiscale mogelijkheden in de vorm van bijvoorbeeld een ISDE subsidie te verkrijgen.
  • Het (na)isoleren van leidingen voorkomt veel warmteverlies. Denk hierbij aan leidingen voor verwarming en warm tapwater.
  • In een wat ouder pand kan het vervangen van glas door HR++ glas veel energieverlies schelen.
  • Spouwmuurisolatie toepassen zorgt voor een aangenamer binnenklimaat en bespaart energie. 

Zelf opwekken van energie

Wanneer u de bovenstaande besparingstips heeft toegepast, kunt u het overige energieverbruik terugdringen door energie zelf op te wekken.  Dat kan bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen. U bent dan duurzaam en maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen en u bespaart fors op uw stroomkosten. Daarnaast zijn er interessante subsidie- en fiscale mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijf.

Wilt u weten op welke wijze u kunt besparen op uw energieverbruik en wat Schulte Energie & Techniek daarin voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op. 

oblique

Wie is Schulte Energie & Techniek?

De vakmensen van Schulte Energie en Techniek werken overal aan energiezuinige oplossingen voor mensen en bedrijven. Geen dak is ons te hoog, geen klus te zwaar. Onze vakmensen zorgen dat alles goed wordt aangelegd. We gaan pas weg als de installatie perfect werkt en alles netjes is opgeruimd. Hier vindt u een impressie van onze werkzaamheden van de afgelopen periode. Kunnen we uw pand hier straks ook tussen vinden? Lees meer

Waarom Schulte Energie & Techniek?

chat Persoonlijk advies
Wij houden van persoonlijk, echt contact. Wij luisteren naar uw vragen, denken mee in oplossingen voor de toekomst en delen onze kennis. Lees meer
chat Vakkennis
Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we het over hebben. Ook blijven wij altijd leren en om ons heen kijken. Lees meer
chat Finesse
Zorgvuldigheid, kwaliteit, veiligheid en duidelijke communicatie staan bij ons voorop. Ons streven is dat u volledig ontzorgd wordt. Lees meer
chat Klanttevredenheidsscore 9+
Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij Schulte Energie & Techniek. Dit blijkt onder andere uit onze kernwaarden en werkwijze.  Lees meer