Energie voor duurzaam wonen en werken
oblique

(Sport)vereniging - Energiekosten verlagen

Energiekosten verlagen

Ook als (sport)vereniging of Vereniging van Eigenaren is het steeds belangrijker te besparen op energie. De kosten voor energie worden elk jaar hoger en als (sport)vereniging wilt u de contributie voor leden zo laag mogelijk houden. Daarnaast hebben verenigingen een maatschappelijke- en voorbeeldfunctie naar leden toe. Verenigingen hebben meerdere mogelijkheden om te besparen op energie. 

Energiekosten besparen op verwarming

Vooral bij (sport)verenigingen wordt er dagelijks door leden gedoucht na het sporten. Het warme water wordt vaak door middel van een cv-ketel, gas- of elektra boiler opgewarmd. Hier gaat veel energie mee gemoeid en dit brengt de nodige kosten met zich mee. Voor het besparen van energiekosten op verwarming zijn er de volgende duurzame verwarmings mogelijkheden:

  • Pelletketel: Dit is een verbrandingsketel waarin houtpellets worden verbrand. Omdat de pelletketel gebruik maakt van afvalhout, is deze vorm van stoken milieuvriendelijker. U kunt ze aansluiten op de centrale verwarming, maar u kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van uw clubhuis te laten verwarmen.
  • Warmtepomp: Dit is een apparaat dat de energie uit lucht, water of bodem omzet naar warmte voor verwarming en tapwater. Het is een van de meest duurzame manieren om uw clubhuis te verwarmen en uw warme water te regelen.
  • Hybride warmtepomp: Een hybride warmtepomp is een gecombineerd systeem van meerdere technieken. Zo zijn er bijvoorbeeld toestellen die gebruik maken van een lucht/water warmtepomp en een aardgasbrander onder één mantel.
  • Zonneboiler: Via een zonnecollector op het dak wordt zonlicht gebruikt om water te verwarmen. Een zonneboiler is een duurzaam alternatief voor een standaard boiler die op gas werkt. Doordat een zonneboiler haar energie uit zonlicht haalt om uw water te verwarmen, bespaart u veel geld op uw gasrekening.
  • Infrarood verwarming: Infraroodverwarming verwarmt vooral wanden, plafonds en meubels. Hierdoor hebben deze elementen een constante en gelijkmatige temperatuur. Deze wordt afgegeven aan de ruimte en daardoor ontstaat een comfortabele temperatuur.

Energiekosten besparen op stroom

Verlichting verbruikt veel stroom. Denk bijvoorbeeld aan verlichting in uw clubhuis, kleedkamers of veldverlichting. Toch kunt u als (sport)vereniging op meerdere manieren stroomkosten besparen. Hoe?

  • Loop uw apparatuur na op energieverbruik en vervang waar nodig de minst zuinige apparaten door duurzame apparaten.
  • Vervang uw huidige gloeilampen, Tl-verlichting en veld verlichting door LED verlichting.

Het overige stroomverbruik kan met zonnepanelen opgewekt worden. Speciaal voor sportverenigingen zijn er interessante mogelijkheden op het gebied van subsidies en leningen.
Lees hier meer op het gebied van subsidies en leningen voor (sport)verenigingen.

Wilt u weten wat Schulte Energie & Techniek voor uw sportvereniging kan betekenen, neem dan contact met ons op.

oblique

Wie is Schulte Energie & Techniek?

De vakmensen van Schulte Energie en Techniek werken overal aan energiezuinige oplossingen voor mensen en bedrijven. Geen dak is ons te hoog, geen klus te zwaar. Onze vakmensen zorgen dat alles goed wordt aangelegd. We gaan pas weg als de installatie perfect werkt en alles netjes is opgeruimd. Hier vindt u een impressie van onze werkzaamheden van de afgelopen periode. Kunnen we uw pand hier straks ook tussen vinden? Lees meer

Waarom Schulte Energie & Techniek?

chat Persoonlijk advies
Wij houden van persoonlijk, echt contact. Wij luisteren naar uw vragen, denken mee in oplossingen voor de toekomst en delen onze kennis. Lees meer
chat Vakkennis
Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we het over hebben. Ook blijven wij altijd leren en om ons heen kijken. Lees meer
chat Finesse
Zorgvuldigheid, kwaliteit, veiligheid en duidelijke communicatie staan bij ons voorop. Ons streven is dat u volledig ontzorgd wordt. Lees meer
chat Klanttevredenheidsscore 9+
Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij Schulte Energie & Techniek. Dit blijkt onder andere uit onze kernwaarden en werkwijze.  Lees meer