Zonnepanelen

Check je dak en bepaal je winst!

Besparen met zonnepanelen van Schulte

Zonnepanelen zijn een aantrekkelijke, duurzame investering. Maar welk type zonnepaneel past het beste op uw dak? En hoe zit het met de verschillende soorten omvormers? Elk dak is anders en met verschillende soorten zonnepanelen en omvormers is vrijwel overal een oplossing voor te vinden. Wij adviseren u graag over de beste oplossing voor uw woonhuis of bedrijfspand.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit twee lagen. Als de zon op het paneel schijnt, wordt tussen deze twee lagen elektrische stroom opgewekt. De stroom die de panelen genereren, kunt u direct gebruiken met behulp van een omvormer. Deze zorgt er namelijk voor dat de gelijkstroom van de panelen wordt omgezet naar de wisselstroom die u nodig heeft voor uw huishoudelijke apparaten.
Wordt er op een mooie dag meer stroom opgewekt dan u op dat moment kunt gebruiken, dan wordt het teveel aan stroom teruggegeven aan het elektriciteitsnet. De stroom die u teruglevert aan het net wordt verrekend met de stroom die u verbruikt op momenten dat uw zonnepanelen minder stroom genereren dan u nodig heeft. Dit heet salderen.

Zelf bijhouden wat u bespaart

Wij plaatsen doorgaans binnen een dag de zonnepanelen op uw dak. Als de zonnepanelen eenmaal zijn geïnstalleerd, kunt u via een app op uw telefoon, tablet of smart tv de energieopbrengst van de panelen en uw energieverbruik volgen. Ook kunt u zien hoeveel stroom uw systeem heeft teruggeleverd aan het net. Uw investering verdient u gemiddeld binnen vijf tot acht jaar terug. Met de huidige energieprijzen kan dit zelfs al binnen 3 jaar zijn. Bovendien krijgt uw woning een veel gunstiger energielabel en stijgt de waarde van uw huis. Daar komt nog eens bij dat wij op alle zonnepanelen die wij leveren en installeren de garantie geven dat ze na 25 jaar nog 80 procent opbrengen van de energie die ze bij de aanschaf genereerden.

InstallQ Schulte energie en techniek
InstallQ: keurmerk voor een veilige installatie

Nu er steeds meer aanbieders van zonnepanelen en aanverwante producten zijn, is het belangrijk dat u als klant op kwaliteit kunt vertrouwen. De onafhankelijke stichting InstallQ verleent erkenningen aan vakbekwame installatiebedrijven. Schulte Energie & Techniek voldoet aan de strenge criteria van InstallQ voor zonnesystemen. Daarmee waren we een van de eerste in de regio. De installatie en het onderhoud van uw zonne-energiesysteem kunt u dus met een gerust hart aan ons overlaten.

4 stappen naar besparen met zonnepanelen

Zonnepanelen: welke oplossing past bij u?

Bij de aanschaf van uw zonne-energiesysteem is het belangrijk om te kijken welk type zonnepaneel het beste bij uw situatie past. Er zijn meerdere soorten zonnepanelen met elk hun eigen unieke eigenschappen. Wij kiezen voor monokristallijne panelen, omdat de monokristallijne technologie zorgt voor de meest efficiënte panelen. Deze panelen zijn er in zowel een blauwe als een egaal zwarte uitstraling. Welk type zonnepaneel voor uw situatie het meest geschikt is, lichten we u graag in een vrijblijvend adviesgesprek toe. Vul direct de dakcheck in en u ontvangt een vrijblijvend voorstel.

Welke omvormer bij uw zonnepanelen?

De energie die door een zonnepaneel wordt opgewekt, is zogenaamde gelijkstroom. Om die stroom te kunnen gebruiken in uw woning of bedrijfspand moet die worden omgezet in wisselstroom. Hiervoor wordt een omvormer geïnstalleerd. De omvormer is opgebouwd uit elektronische componenten en is het belangrijkste onderdeel van de zonnestroom-installatie.

Bij de aanschaf van uw zonne-energiesysteem is het belangrijk om te kijken welk type omvormer het beste bij uw situatie past, zodat u kunt profiteren van de hoogste opbrengst. Schulte Energie & Techniek levert twee soorten hoogwaardige omvormers, met elk hun eigen eigenschappen.

Uw opbrengst bijhouden
Wilt u weten wat de opbrengst is van uw zonnepanelen? U kunt het bij sommige type omvormers aflezen op de display. Maar nog makkelijker is de app op uw telefoon, tablet of computer. Daarmee heeft u altijd inzicht in de opgewekte stroom. Thuis en onderweg. Handig toch?

Lichtgewicht en stevige constructie

Naast de zonnepanelen en omvormer zijn de montagematerialen belangrijke onderdelen in het zonne-energiesysteem. U kunt zonnepanelen door Schulte Energie & Techniek laten monteren op schuine daken voorzien van dakpannen, bitumen-dakbedekking, golfplaten of staalplaten. Ook is het mogelijk om de zonnepanelen te integreren in uw pannendak. Als u een plat dak heeft, kunnen we de zonnepanelen op meerdere manieren plaatsen. We passen altijd lichtgewicht montagematerialen toe om het dak zo min mogelijk te belasten. Is er geen geschikt dak, maar wel een stuk grond beschikbaar voor de zonnepanelen? Dan biedt dit ook goede mogelijkheden om zelf energie op te wekken. Bij al deze opties is de kwaliteit van de montagematerialen van groot belang voor de opbrengsten en de levensduur van het zonne-energiesysteem. We adviseren u graag wat er bij uw situatie past.

We selecteerden montagematerialen van gerenommeerde leveranciers:

Subsidies voor particulieren, ondernemers en verenigingen

De overheid stimuleert duurzaam investeren. Daarom zijn er diverse subsidiemogelijkheden bij de aanschaf van zonnepanelen. Zo kunnen particulieren de btw op de aanschaf van zonnepanelen terugkrijgen. Dit betekent dat u 21% van de kosten van materiaal en installatie terug mag vragen bij de belastingdienst. Kiest u voor zonnepanelen van Schulte Energie & Techniek, dan helpen we u bij deze btw-teruggave. Daarnaast hebben gemeenten en provincies lokale en regionale subsidies beschikbaar voor duurzame investeringen zoals zonnepanelen. Schulte Energie & Techniek is goed op de hoogte van de verschillende subsidieregelingen voor particulieren, ondernemers en verenigingen. We adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

COX_1822_Schulte energie techniek_LR

Zonnepanelen
van Schulte

U wilt zelf energie opwekken en besparen? Wij adviseren u over de beste oplossing.

COX_1552_Schulte energie techniek_LR

Veilig en snel
opladen

Een laadpunt bij uw huis of een laadplein bij uw bedrijf? Met deze slimme oplossingen laadt u snel en veilig uw elektrische auto op.

COX_1579_Schulte energie techniek_LR

Thuis of zakelijk energie opslaan

De energie die u opwekt met uw zonnepanelen zelf opslaan in plaats van terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hoe mooi is dat? Het kan met een thuisbatterij, een thuisaccu of ook wel home power station. Voor de zakelijke markt zijn er ook speciale energieopslagsystemen.

Energie voor duurzaam wonen en werken

De vakmensen van Schulte Energie & Techniek werken aan energiezuinige oplossingen voor mensen en bedrijven in Twente. Samen zorgen we dat we op een slimme manier van de zon profiteren. Dat noemen we energie voor duurzaam wonen en werken.

Geen dak is ons te hoog, geen klus te zwaar. Onze vakmensen zorgen dat alles goed wordt aangelegd. Zonnepalen, laadpunten of opslag van energie? We gaan pas weg als de installatie perfect werkt en alles netjes is opgeruimd.

Wij houden van persoonlijk contact. Wij luisteren naar uw vragen, denken mee in oplossingen voor de toekomst en delen onze kennis. Met ruim 13 jaar ervaring en meer dan 8000 aangelegde zonne-systemen zijn we specialist in zonne-energie oplossingen. Enorm trots zijn we op de beoordeling die we van onze klanten krijgen: een 9+.

Profiteert u binnenkort ook van de zon?

Persoonlijk advies

Vult u de dakcheck in, dan nemen we telefonisch contact met u op en maken vrijblijvend een offerte. Daarna komen we bij u thuis de situatie bekijken en denken mee in oplossingen voor de toekomst.

Veilig en vertrouwd

Onze monteurs zijn gecertificeerde InstalQ-installateurs en volgen tijdens de installatie nauwkeurig alle veiligheidsvoorschriften.

Vakkennis

Door onze jarenlange ervaring kunnen we u goed adviseren en meedenken in oplossingen.

Klant­tevreden­heid 9

Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over onze oplossing, onze werkwijze én onze service.

Klantverhalen

‘Schulte Energie & Techniek is voor ons een vaste partner in de regio Twente. We werken graag samen vanwege de korte lijnen en duidelijke afspraken. Samen kijken we naar de beste oplossing voor de particulier of het bedrijf.’
Hans Boersma
Dichtbij Duurzaam, helpt particulieren en bedrijven met verduurzamen
‘Via ons energiecollectief kregen we van Schulte een interessant aanbod voor de aanleg van 228 zonnepanelen en twee dubbele laadpunten. De installatie verliep prima en de aanpassing aan de meterkast die nodig was voor het NEN-keurmerk werd ook vakkundig gerealiseerd en geregeld.’
Harold Veldhuis
Sulteq Pompen
‘We gebruiken veel stroom voor onze machines, daarom kozen we bij onze nieuwbouw voor zonnepanelen. Ik was blij met de vakkennis van Schulte. Ze konden al onze vragen beantwoorden en hebben het netjes en veilig aangelegd.’
Roy Achterbosch
Achterbosch machinebouw
‘Schulte ontzorgt Mijande Wonen bij de aanleg van zonnepanelen. Van voorlichting en advies aan onze huurders tot het plaatsen van de zonnepanelen en het beantwoorden van vragen achteraf. Ruim 1200 woningen zijn inmiddels voorzien van zonnepanelen.’
Walter Pijnappel
Mijande Wonen
‘We kregen goede uitleg vooraf en een duidelijke offerte. De monteurs werkten heel netjes. Binnen een dag lagen de zonnepanelen erop en konden we zonnestroom gebruiken.’
Emmi en Marcel Weustink
Woningeigenaren, Denekamp

Let op de keurmerken

InstallQ Schulte energie en techniek
InstallQ: veilige installatie

Een veilige installatie van goede kwaliteit. Dat is waar u op kunt rekenen als u zonnepanelen door Schulte Energie & Techniek laat installeren. De installateurs van Schulte hebben allemaal een certificaat van de onafhankelijke organisatie InstallQ. Steeds vaker eisen verzekeraars dat zonnepanelen door een InstallQ-installateur zijn aangebracht.

VCA_schulte energie en techniek
VCA: veilig en gezond werken

Naast een veilige installatie van goede kwaliteit, vinden wij veilig en gezond werken net zo belangrijk. Al onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd. Dat betekent dat ze een aparte opleiding hebben gevolgd om bijvoorbeeld veilig op hoogte te kunnen werken. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers.